سبد خرید
0
هیچ محصولی در سبدخرید نیست.
حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

44117901۰۲۱

با ما در تماس باشید

استراکچر سازها

استراکچر سازها چیست؟

ها در صنایعی مانند پتروشیمی، نفت و گاز مورد توجه هستند. انواع استراکچر سازها جزء سازه های فلزی هستند که در برابر زلزله مقاومت بیشتری دارند. ضمن اینکه این نوع سازه ها موجب پایداری و انسجام اسکلت فلزی، در برابر انرژی ناشی از زلزله می شوند. در واقع از ویژگی اصلی و مهم این نوع سازه، باید به مهار کردن انرژی ناشی از زلزله و زمین لرزه اشاره نمود. انواع متعدد از استراکچر سازها، به سه نوع مختلف تقسیم بندی می گردند. انواع مختلف این محصولات شامل استراکچر فلزی با اتصالات جوشی، استراکچر فلزی با اتصال پیچ و مهره ای و استراکچر فلزی با اتصالات ترکیبی هستند. هر کدام از این نوع استراکچر سازها، دارای شکل و ساختاری متفاوت می باشند، به همین دلیل هم در تقسیم بندی های متعدد قرار می گیرند.

 

انواع استراکچر سازها فلزی از پوسته ای تا نوع معلق آن

 

همان طور که قبلا گفته شد، استراکچر سازها از نظر ساختاری و شکل در سه دسته متفاوت قرار می گیرند. قالب بندی این نوع سازه ها، دارای اعضای مختلفی مثل محور خمشی می باشد. از سازه نوع پوسته ای، برای نگهداری گازها و مایعات استفاده می شود. سازه های معلق هم از سازه هایی هستند که نیروهای کششی بر روی آنها کم می باشد. استراکچر سازها بر اساس نوع اجرا نیز متفاوت هستند. نوع اتصالات جوشی آنها، با استفاده از بادبند و انواع مهاربند نصب میشود. این نوع سازه، ساختار ساخت ساختمان را تکمیل می نماید. استراکچر فلزی که با استفاده از اتصالات پیچ و مهره‌ای ساخته می‌شود، بیشتر در کارگاه های صنعتی به صورت پیش فرض تولید می شود. از این سازه برای افزایش سرعت در اجرای پروژه استفاده می شود.

 استراکچر فلزی که با استفاده از اتصالات ترکیبی تولید شده و به وجود می‌آید، دارای ترکیبی از ساختار اتصالات جوشی و اتصالات پیچ و مهره‌ای است. مراحل ساخت انواع استراکچرهای فلزی به دقت و ظرافت بسیار بالایی نیاز دارد، به همین دلیل هم باید در حین ساخت این سازه ها دقت زیادی نمود. هرچه میزان دقت و حساسیت در هنگام اجرای این نوع سازه ها بیشتر باشد، احتمال نفوذ رطوبت هم کاهش پیدا می نماید.  از آنجایی که انواع استراکچر سازها برای تجهیزاتی مثل تجهیزات نفتی، دیگ های بخار، لوله های انتقال و توربین ها ساخته می شوند در مرحله اجرا، حساسیت بالایی دارند؛ بنابراین برخی نکات مهم به هنگام اجرای آن ها، باید رعایت شود. 

 

مراحل ساخت انواع استراکچر فلزی

 

در ساخت استراکچر ساز ها اولین مرحله، مشخص نمودن هدف ساخت است. اصلی ترین هدف برای طراحی و ساخت این نوع ساز ها، تجهیزات صنعتی مانند نصب لوله های انتقال نفت هستند؛ بنابراین اولین مورد شناخت هدف برای تولید این محصول است. این سازه دارای جایگاه بسیار مهم و حساسی در صنایع پتروشیمی است، به همین دلیل هم باید استحکام آنها بسیار بالا باشد. مرحله دوم برای ساخت این نوع سازه ها، مرحله زنگ زدایی است. در حین نصب استراکچر ها، زنگ زدایی مهمترین مرحله آن ها است. با توجه به متریال این نوع محصولات، باید آنها را ضد زنگ نمود.

 مرحله بعدی دقت زیاد در اصول اجرایی و رعایت نکات ایمنی به هنگام نصب استراکچر است. با در نظر گرفتن اصول اجرایی و رعایت نکات ایمنی دقیق، می توان عمر مفید این نوع سازه ها را چندین برابر نمود. برای اجرا کردن این نوع سازه ها، نیاز به سوار کردن تیرها و ستون های فلزی می باشد. اسکلت نهایی، با عمود شدن تیر ها بر روی صفحات مشخص تکمیل می گردد. نحوه اتصال این نوع تیرها و ستون‌ها نیز اهمیت ویژه ای دارد و باید با دقت بالایی انجام گردد. در صورتی که به هنگام نصب تیرها و ستون‌ها استحکام لازم صورت پذیرد، قطعاً سازه ها ایمنی بیشتری خواهند داشت.

 

مزایای استفاده از استراکچر سازهای فلزی در صنعت 

 

استراکچر سازها دارای مزیت‌های بسیار زیادی می باشند. دلایل مختلفی هم باعث شده تا این نوع سازه ها، به عنوان بهترین سازه انتخاب گردند. مهمترین ویژگی در این محصولات، مقاومت و استحکام بالای آنها است. همچنین این نوع سازه ها، به انتقال نیروی بهینه کمک می کنند. از سازه های مهم در ساخت انواع سوله ها، می توان به استراکچرهای فلزی اشاره نمود. این نوع سازه های فلزی، سرعت اجرای پروژه را بیشتر می‌کنند؛ به همین دلیل هم اکثر کارفرمایان در روند اجرای پروژه، استفاده از این نوع ساز ها را ترجیح می دهند.

 از لحاظ اسکلت نیز، وزن این نوع سازه های فلزی بسیار سبک تر از سازه های بتنی است. در هنگام بالا رفتن و فشار نیروهای خارجی، این نمونه اسکلت ها هیچ گونه آسیبی نمی بینند؛ به این خاطر که با استفاده از با کیفیت ترین متریال ساخته می شوند. به دلیل اینکه این نوع ساز ها بسیار حساس هستند، اگر با دقت و مهارت بالا نصب شوند قطعا خروجی با کیفیت و مطمئنی خواهند داشت. بنابراین برای نصب استراکچر سازها از متخصصین و طراحان حرفه ای در این زمینه باید کمک گرفت.